This was Dance with the Devils

De Rode Duivels zijn door naar de achtste finale van het Wereldkampioenschap voetbal 2014 in Brazilië. Om dit te bereiken moesten ze eerst voorbij Rusland. De match bleek even saai als die van in 1986 in Mexico. Gelukkig was ik in het Sportpaleis in Antwerpen bij het evenement Dance with the Devils, waar de ambiance niet ontbrak!

België won haar eerste groepswedstrijd tegen Algerije met 2-1. Het was fijn dit te bekijken met honderden mensen om me heen op de Vismarkt in Mechelen, maar als je dan van een vriendin hoort hoe geweldig Dance with the Devils (DwtD) was, wil je gewoon meer. Mijn vrienden hebben allemaal nog examens dus ik moet op zoek naar iemand die met me mee wil. Vrijdagnacht mijn chatbox op Facebook eens afgaan. Wie zou ik meevragen… Die! Oh jij kan ook niet… Uiteindelijk ben ik bij mijn zes jaar oudere neef beland, die hoewel hij absoluut niet geïnteresseerd is in voetbal (hij keek ter voorbereiding op DwtD Argentinië – Iran, maar viel na tien minuten al in slaap), wel zin had in een feestje in het Sportpaleis met onder andere The Subs.

Zondag, 14u34, de trein naar Antwerpen-Centraal. Als ik op de trein stap, ben ik de enige Rode Duivel, maar vanaf het moment dat de trein Mol passeert, stapt er een hele bende andere gekke mensen op. Hanenkammen in de Belgische driekleur, iedereen geschminkt, toeters, bellen. De rode Oranjegekte zeg maar. Raad eens wie er bij mij in het schuitje komen zitten? Juist ja, Russen! Gelukkig dat het vrouwen zijn die niets van voetbal weten, want ze wensen me bij hun vertrek nog veel succes voor de wedstrijd.

DanseressenNa een half uurtje wachten in het station van Antwerpen komt mijn neef van Leuven aan. We nemen de metro naar het Sportpaleis en zijn een half uur voor aanvang daar. We proppen ons vol met een lekkere, Belgische friet en een Bicky Brasil om een fond te leggen. Het is vier uur en de deuren gaan open. Voor we binnen gaan genieten we nog even van een Zuiders dansje uitgevoerd door even Zuiderse vrouwen. Even een foto trekken en we gaan naar binnen! We krijgen een Hawaïaanse slinger in de Belgische driekleur om onze nek, nemen een foto met de Belgische ploeg achter ons en gaan naar binnen.

Als WitselDaar zijn DJ Skyve en Sam De Bruyn al bezig met het publiek op te zwaaien. Als we zes pintjes kopen, krijg je er een gratis muts, sjaal of vlag bij. Hmm, moeilijke keuze aangezien ik geen bierfanaat ben. We doen het! Alles voor de vlag natuurlijk! Admiraal Freebee en Daan warmen ons op voor de wedstrijd van de Belgen. Daan verrast me enigszins aangenaam en we beginnen vol goede moed en leuke sfeer aan de wedstrijd.

Feest met OrigiDie is niet van hoogstaand niveau. De Russen laten de bal in het begin aan de Belgen, die veelbelovend aan de wedstrijd beginnen, maar niet op dat elan verder gaan. De Russen kommen beetje bij beetje meer opzetten. Niet zo leuk dus voor het Sportpaleis. Dan maar een Mexican wave inzetten, denken er een paar. De wave gaat enkele keren het hele Sportpaleis rond, leuk extraatje wel! Ruststand 0-0. 60ste minuut 0-0. 80ste minuut 0-0. Dat is een domper. De Belgen spelen slecht en dat doelpunt gaat niet meer vallen… Verdriet wegdrinken? Niet zo veel verdriet bij 0-0, maar toch… En dan, Eden Hazard -de speler die in elke andere ploeg gewisseld zou zijn, mocht hij niet over zijn sterrenstatuut beschikken- met de flits, mannetje voorbij, achterlijn halen, heel het Sportpaleis vliegt recht, terugleggen op Origi, JAAAAAA GOOOOOOOOAAAAAAAAALLLLLLLLL!!!

Heel België gaat uit zijn dak! Het Sportpaleis wordt gek! Mijn neef en ik springen elkaar in de armen. Ik heb nog nooit zo lang gejuicht! De zaal blijft maar doorgaan, minutenlang feest! Zeker omdat er vijf minuten later al afgefloten wordt en we door zijn naar de achtste finales! Divock Origi, wie had dat ooit gedacht… Onbekend voor zijn optreden op het WK en onbekend is onbemind. Niemand snapte waarom hij geselecteerd was. Niemand. Behalve de mister himself, Marc Wilmots. Konining Mathilde heeft nu zelfs nog moeite om hem te herkennen. Bij zijn eerste invalbeurt overtuigde hij mij en met mij veel andere Belgen. Zijn snelheid, explosiviteit en voor zijn jonge leeftijd -hij is nog maar negentien- de kracht die hij bezit, zijn een ideale combinatie tegen het einde van de wedstrijd, als de tegenstander moegestreden is. Dan nog te bedenken dat mijn beste vriend enkele wedstrijden met Origi samenspeelde voor de Limburgse selectie.

Met AlexanderHalve Neuro en Slongs Dievanongs mogen het feest aftrappen en brengen nog meer ambiance in de zaal. De dj-set van The Subs moet het feestje dan echt laten ontploffen, maar dat laat te wensen over. Een beetje in contrast met Daan, kunnen zij me niet bekoren. Gelukkig is daar Gunther D die de vlam in de pan steekt! De Pitaboys komen vervolgens even wat carnavaleske taferelen voordoen, maar brengen natuurlijk ook ‘Waar is dat feestje?!’. Afsluiten doen we met Dr. Lektroluv die speciaal voor vandaag een tricolore masker op heeft. Ja hoor, Dance with the Devils is een waar feest, zeker de moeite en zo veel beter dan de Vismarkt van Mechelen! Het nummer is ook mijn huidige favoriete hit! Come on Belgium!

2 gedachten over “This was Dance with the Devils

Plaats een reactie